Layout tablonun en alta yapışmasını istiyorum
| Yazan |
Mesaj |
23:38:44 |
17 Ekim 2011 Pazartesi
|
faskerhat
(Üye)
Topl. mesaj: 4
|
Merhaba arkadaşlara yapmakta olduğum site üst ve alt tablo kalıbından oluşmaktadır. Üst tablo tarayıcının en üstüne yapışık layout tablodur ve autostretch konumunda olduğundan tablo büyüdüğünde yada küçüldüğünde otomatik olarak yatayda taarayıcıya göre ayarlıyor kendini. Alttaki layout tablonun da aynı işi yapmasını istiyoru yatayda yapıyorum fakat valign özelliğini bottom yaptığım halde tarayıcıının tabanına yapışmıyor bu konuda bilgisi olan v yardım eden olursa çok sevinirim.
Site ile ilgili ön izleme ;
http//c1110.hizliresim.com/q/k/fry.png
|
|
|
|
Cevaplar
02:53:20 |
20 Ekim 2011 Perşembe
|
cagataycicekci
(Üye)

Topl. mesaj: 154
|
#apDiv1 {
position:absolute;
width:660px;
height:456;
z-index:1;
left: 0px;
bottom:0px;
}
bu layerin sayfanın altında olmasını sağlar ama yapışmasını istiyorsan onu sağlamaz sanırım
|
|
|
|
20:20:59 |
29 Ekim 2011 Cumartesi
|
faskerhat
(Üye)
|
Hımm işi bottom=0px çözüyor sanırım. layoutlar üzerinde biraz daha çalışmam lazım. teşekkürler
|
|
|
|
00:23:59 |
30 Ekim 2011 Pazar
|
cagataycicekci
(Üye)

Topl. mesaj: 154
|
bottom 0 px ten önemlisi position yazan kısım burdaki değeri absolute yaparsan ortadaki div yada üstteki div derinleştikçe yüksekliği arttıkça kaydırma çubukları çıkıyor ve alt kısımda ortada kalıyor ve kötü bir görüntü oluyor onun yerine fixed yaparsan sabitleniyor kaydırma çubukları çıksa bile bu kısım kaymıyor.position:relative olursa div derinleştikçe en altta kalıyor sürekli kaydırma çubukları çıktıktan sonra en alta indirdiğinde alt divi görebiliyorsun bunları da deneyebilirisin.
|
|
|
|
23:37:23 |
30 Ekim 2011 Pazar
|
faskerhat
(Üye)
|
teşekkürler bilgiler için
|
|
|
|
19:38:49 |
07 Aralık 2011 Çarşamba
|
faskerhat
(Üye)
|
layoutlara gerek kalmadan div ler ile yaptım. ama divlerin position özelliği önemli. fixed işe yaradı. tekrar teşekkürler
|
|
|
|
Bu konuya verilmiş toplam 5 cevap bulunmaktadır.
Şu anda: 12 ziyaretçi siteyi geziyor.
Eklentiler (extensions)
Sitemizden indirdiğiniz eklentileri nasıl yükleyeceğinizi ve kullanacağınızı bilmiyorsanız bu makaleden başlayabilirsiniz. Genel olarak Dreamweaver eklentileri üzerine kısa bir yazı buyrun...