farklı biçimde scrollbar nasıl yaparız
| Yazan |
Mesaj |
14:05:30 |
30 Ağustos 2011 Salı
|
croniker
(Üye)
Topl. mesaj: 4
|
arkadaşlar tablolu bir tasarımda divtag ile statik bir alanın içinde text kullanarak kaydırma çubuğu yani scrollbar kullanıyorum. CSS kodu olarak bu scrollbar ın renklerini değiştirip site tasarımına uygun hale getiriyorum fakat internet explorer de doğru şekilde bu renkler görünsede firefox ve chrome da scroll bar renkleri default olarak yani gri olarak görünüyor. Bunun bir çaresi varmıdır.
2. soru olarak dreamweaver da scroll barın standart windows scrollbar şeklinde değilde tasarımımıza uygun şekillerde scrollbar yapabilirmiyiz. Çünkü tasarımda bu çok önemli siz ne kadar modern bir tasarım yaparsanız yapın standart windows scrollbar ı çıktımı sitede bütün tasarımın içine ediyor.
|
|
|
|
Cevaplar
17:34:38 |
04 Eylül 2011 Pazar
|
AysOsm
(Yazar)
Topl. mesaj: 304
|
Bunu css kodları ile yaparsınız. Css kodlarında scrolbar'ın özelliklerini ayarlayabiliyorsunuz ve bu dw'da çok daha kolay şekilde oluyor
|
|
|
Lütfen Türkçe'mize sahip çıkalım.
Bosuna MSN'ye eklemeyin. Varsa sorunuz lütfen sadece mail atın bana.
|
20:05:28 |
05 Eylül 2011 Pazartesi
|
Scorland
(Üye)
Topl. mesaj: 2
|
sağol
|
|
|
|
23:54:20 |
19 Eylül 2011 Pazartesi
|
croniker
(Üye)
Topl. mesaj: 4
|
Alıntı: AysOsm Bunu css kodları ile yaparsınız. Css kodlarında scrolbar'ın özelliklerini ayarlayabiliyorsunuz ve bu dw'da çok daha kolay şekilde oluyor
Mesajımda yazdım css kodlarını değiştirereksadece rengini değiştiriyorum. Üstelik css kodlarını değiştirerek yaptığımda firefox ve chrome da bu değişiklik göstermiyor ve default scroll bar görünüyor.
Daha farklı bir çözümü biliyorsanız lütfen açıklayın
|
|
|
|
Bu konuya verilmiş toplam 3 cevap bulunmaktadır.
Şu anda: 9 ziyaretçi siteyi geziyor.
Eklentiler (extensions)
Sitemizden indirdiğiniz eklentileri nasıl yükleyeceğinizi ve kullanacağınızı bilmiyorsanız bu makaleden başlayabilirsiniz. Genel olarak Dreamweaver eklentileri üzerine kısa bir yazı buyrun...