asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası

Yeni Mesaj Yeni cevap yaz
Yazan Mesaj
Ekleme zamanı 10:38:41 asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 08 Mart 2008 Cumartesi

dirknowitzki şu anda Offline dirknowitzki

(Üye)

Topl. mesaj: 6

merhaba arkadaşlar,

ben http//www.dw.gen.tr/makale/detay/dreamweaver-asp-......anti/ bu sayfada yer alan anlatımları uyguluyorum ancak aşağıdaki resimdeki gibi bir hata alıyorum. yardımcı olabilirmisiniz?

http//img385.imageshack.us/img385/8853/hatadreanweaverwl5.jpg

Cevaplar
Ekleme zamanı 14:01:04 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 08 Mart 2008 Cumartesi

Afsinbey şu anda Offline Afsinbey

(Üye)

Topl. mesaj: 43

Aynı sorunla bende uğraşıyorum.,

Interneti taradım,
Ders notlarını inceledim,
Kitabımı yeniden okudum,
Adobe cs3 pdf e-kitap-kılavuzunu okudum ve çözüm bulamadım.

Bu konuda forumlara yazdım.
Cumartesi, Pazar 2 gün ücretli ders verin diye...
Sonuç yok.

Sıkıntımız aynı.
Sorununa çözüm bulursan bilgiyi paylaşırmısın ?,

Ayrıca bu foruma da yazdım-diğer 1-2 foruma da yazdım;
dw ile asp web sayfaları ve siteleri hazırlayanlarla bir gurup oluşturalım.
1-Püf noktaları,
2-Sorunları ve çözümleri,
3-Ders notlarını...
Paylaşalım.

Bilgi ve ilgi için şimdiden teşekkür ederim.

Ekleme zamanı 22:54:30 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 09 Mart 2008 Pazar

(Üye)

önemli bir sorun aslında yardımcı olabilecek arkadaşlar yokmu sad

Ekleme zamanı 09:19:18 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 10 Mart 2008 Pazartesi

Orhan şu anda Offline Orhan

(Site sahibi)

Orhan

Topl. mesaj: 976

bağlantı cümlkesini buraya kopyalayabilirmisiniz? sorun muhtemelen ondan kaynaklanıyor. Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla:

Connection/.. die giden bir yol tanımlı ve sanırım bu tanımlama hatalı. Zira bağlantı cümlesini yazarken tanımladığınız ve çalıştığınız sitenin SiteRoot klasöründeki klasör isminin yazarak başlamalısınız. Örnek:

Siteniz localde: http://localhost/benim_sitem/ dizininde ise ve veritabanı da http://localhost/benim_sitem/veriler/taban.mdb ise bağlantı cümlemiz şöyle olmalı:

Panoya kopyala

1. "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("benim_sitem\veriler\taban.mdb")

ASP de bu tür anlamsız hatalar olabiliyor ve genelde sorun çok basit bir şeyden kaynaklanıyor ama hatalar genelde kafa karıştırıcı. ASP ile çalışanlara tavsiyelerim:

1. site klasörlerinde ve URL lerinde Türkçe ve özel karakter kullanmadığınıza büyük küçük harf duyarlılıklarına dikkat ediniz.
2. Veriabanı bağlantısı için server mappath ile bağlantı cümleleri yazınız. Eğer sorun yaşıyorsanız mappath ı kaldırıp veritabanı dosyasının fiziksel adresini yazınız. Bu eklenti ile veritabanı dosyasınızın fiziksel adresini öğrenebilirsiniz.
3. veritabanı adresinin doğru olduğundan emin iseniz sisteminizdeki windows kurulumunun ve IIS ayarlarının doğru olduğundan emin olunuz. Özellikle ODBC ve OLE DB hatalarının sebebi bozuk sürücü yapılandırmalarıdır. Kurduğunuz bir program ODBC yi etikileyebiliyor veya bozabiliyor. Örnğin DirectX veya .NET framework gibi Microsoft yazılımları ODBC driverlarını güncellerken dorun yaratabiliyor.
4. Her zaman Windows güncellemerini takip edin ve kullanın.
5. Eğer hala sorun yaşıyorsanız ASP yi boşverin PHP kullanın smile

iyi çalışmalar

Türkiye\'nin en kapsamlı Dreamweaver kaynağı
www.dw.gen.tr

Ekleme zamanı 23:35:22 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 17 Nisan 2008 Perşembe

(Üye)

yok olmadı ne yazıkki. sanırım bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarımız da var.

Bağlantı cümlem:
"DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("asp_siteveriler.mdb")

bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Acaba Denetim Masası - Yönetimsel Araçlar - Veri Kaynakları (ODBC) herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu?

Ekleme zamanı 16:57:17 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 26 Nisan 2008 Cumartesi

(Üye)

Değerli arkadaşlar sorunu çözdüm allah'ın izniyle.

Connection String bölümünde;

Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=C:InetpubwwwrootResearchtrees.mdb

yukarıdaki kodu yazıyoruz.

Kolay gelsin arkadaşlar...

Ekleme zamanı 17:57:24 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 02 Haziran 2008 Pazartesi

jonturk_35 şu anda Offline jonturk_35

(Üye)

Topl. mesaj: 2

Arkadaşlar database baglantısını oluşturuyorum.test yapıldı zamanda baglantı onaylanıyor taamam diyor.

fakat dw programında ben database baglantıısnın yanındaki tab'a tıklayıp kayıt girdisi yapmak için tıklıyorum. orda + ve - işaretler aktif olmuyor ve bu yuzden kayıt işlemi yapamıyorum sorun nedir?

Ekleme zamanı 22:31:39 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 16 Haziran 2008 Pazartesi

FUAT şu anda Offline FUAT

(Üye)

Topl. mesaj: 107

bağlantı cümlesindeki ("Connections/***")

diye giden yeri

("/Connections/***")

olarak değiştir sorunun düzelecektir

Optek Yazılım Hizmetleri A.Ş. www.optekweb.com

Ekleme zamanı 16:50:45 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 03 Mart 2010 Çarşamba

teo84 şu anda Offline teo84

(Üye)

lutfen yardım edin mezuniyet projemdir.
slm arkadaslar sistemde esyphp yuklu dreamweaver ile veritabanına baglantı kurmak istiyorum ama hata veriyor.Hata kodu:
Http Error Code 404 file not found.Here are some possible reasons for the problems:
1)there is no testing server running on the server machine
2)The testing server specified for this site does not map to to http://localhost/_mmServerScriptsMMHTTPDB.php URL.Verify that the url prefix maps to the root of the site

phpmyadmin de proje isminde veritabanı ve onun icindede user adında tablo olusturdum bunu nasıl dreamweaver ile baglantı kurabilirim yardımcı olurmusunuz

Ekleme zamanı 20:03:30 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 03 Mart 2010 Çarşamba

gokh2o şu anda Offline gokh2o

(Site sahibi)

Topl. mesaj: 320

Hocam makaleler kısmında anlatımı var buradan bakabilirsiniz.

http://www.uniyasam.org ***
http//www.trsozluk.org
/* by gokh2o */

Ekleme zamanı 21:43:34 Ynt. asp-dreamweaver veritabanı bağlantı hatası 03 Mart 2010 Çarşamba

teo84 şu anda Offline teo84

(Üye)

hocam hangi makalede oldugunu bulamadım

Cevapları sırala:
Bu konuya verilmiş toplam 13 cevap bulunmaktadır.
«« « 1 2 » »»
Hızlı cevap

Tavsiye: Yazıyı seçerek burdaki stilleri daha rahat uygulayabilirsiniz

Forum Ana Sayfası | Yeni Mesaj yaz | Üyeler | Arama

Git

dwsforum v.3.2 © 2006 by damnation

Şu anda: 9 ziyaretçi siteyi geziyor.

Üye girişi

Kullanıcı e-mail
Parola

Üye ol Üye olmak istiyorum

Parolamı unuttum Şifremi hatırlamıyorum

Üyelik aktivasyon Üyelik aktivasyon

Eklentiler (extensions)

Sitemizden indirdiğiniz eklentileri nasıl yükleyeceğinizi ve kullanacağınızı bilmiyorsanız bu makaleden başlayabilirsiniz. Genel olarak Dreamweaver eklentileri üzerine kısa bir yazı buyrun...

dreamweaver sayfasi
eXTReMe Tracker

ana sayfa | makaleler | dosyalar | forum | kitaplar | linkler | reklam | iletişim | borsa nakliyat ankara | hisse senetleri | canlı borsa | araba oyunları | nakliyat ankara | ankara evden eve | kalori |

dw.gen.tr © 2012 Tüm hakları saklıdır ®

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!
Macromedia Inc MacromediaTURK Atlantik Bilgisayar